Indberetning af fisk

 

   
             
 

 

Home
Medlemmer
Regler
Kort salgssteder
Deutsch
Galleri
Tilmelding
Fangstrapporter 2002-20
Kort
Links

 

Fangstrapporter 2002
Fangstrapporter 2003
Fangstrapporter 2004
Fangstrapporter 2005
Fangstrapporter 2006
Fangstrapporter 2007
Fangstrapporter 2008
Fangstrapporter 2009
Fangstrapporter 2010
Fangstrapporter 2011
Fangstrapporter 2012
Fangstrapporter 2013
Fangstrapporter 2014
Fangstrapporter 2015
Fangstrapporter 2016
Fangstrapporter 2017
Fangstrapporter 2018
Fangstrapporter 2019
Fangstrapporter 2020
Fangstrapporter 2021
Fangstrapport_2022
Fangede laks 2010
Fangede laks 2017
Fangede laks 2012
Fangede laks 2013
Fangede laks 2014
Fangede laks 2015
Fangede laks 2016
Fangede laks 2018
Fangede laks 2019
Fangede laks 2020
Fangede laks 2021
Fangede_laks_2022

 

 

 

 

19/11 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Hej Gert

Var et smut i Åslyngen i onsdags hvilket
kastede 3 gode gedder af sig 3,5. 4,2 og 6,5 kg.:)
:)Benjamin

 

 

8/11 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

De sidste gange jeg har sendt fangst rapport har du ikke brugt de billeder jeg har lagt ved. Jeg ved ikke om der er sket fejl eller hvad men nu får du en alm. mail med billede.

En dejlig tur til åslyngen i dag søndag. En fin gedde med friske bidemærker på 74 cm og to som jeg ikke fik med op.

Orla Abildgren

 

 

 

2/11 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Allan Jensen

Fangstdato:

31-10-10

Art:

Andet

Længde:

75 cm

Vægt:

5 kg

Fangstrapport:

Kære Gert
Den sidste fiskedag i Vester
åen vil jeg aldrig glemme. En god fisk huggede i den strideste strøm, det viste sig at være en ukendt art - sikkert en invasiv art. Jeg ved ikke ved om der er fangstkvoter på denne art, så af moralske grunde blev jeg nød til at genudsætte den.

Vester
åen er spændende at fiske i, da der ikke er så langt mellem de støre fisk som så mange andre steder. Desuden ved man aldrig hvad dagen vil bringe når man fisker i Vesteråen. I august opdagede jeg bl.a. at på en af de grønne marker på nordsiden af åen, gik en flok på 15-20 traner Jeg så dem jævnligt gennem et par uger, til stor glæde og forundring.

Alt i alt blev 2010 et godt fiske
år, men jeg håber at vi får tildelt nogle større fangstkvote på laks til næste år.

Tak for denne s
æson, og vi ses til forå
ret.

Hilsen
Allan R. Jensen

Hej Allan

Tak for den fine fangstrapport, jeg tror det er en lytte gedde, jeg vil holde øje ,med udbredelsen fremover.

Med hensyn til laksekvoten, så er det sådan at den nuværende ordning skal evalueres i december, og jeg tror at der er vilje til at vi får en bedre udnyttelse af laksekvoten, i år er der hjemtaget 39 stk. af en kvote på 90 stk. og det er jo ikke formålet med en tildelt kvote.

Tak i lige måde men husk at der kan fiskes i Deb Gamle Åslynge hele vinteren.

Gert

 

1/11 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert
Så blev året sluttet af og heldigvis med lidt aktivitet for enden af linen. Turen gik først til Hjortvad å, hvor der efter få minutters fiskeri kunne landes og genudsættes en laks(Hun) på ca. 70cm. Kort efter fangsten kunne jeg stå og beundre 2 oddere der plaskede lige forbi mig - der må være lidt B.S. over mig da ingen af de 2 fik øje på at jeg stod på brinken. En oplevelse rigere kørte jeg ned til Skibbroen for at slutte af med et par kast og en øl - her mødte jeg en synsk mand, som lukkede øjnene, drejede rundt om sig selv 4 gange og pegede på et spot, mens han sagde "Der skal du kaste hen" som sagt så gjort og BANG sagde det. Desværre var det igen en laks (Hun), denne gang på ca. 90cm. En utrolig flot fisk, som fik sin frihed igen. Næste gang jeg møder denne mystiske mand, så må han lige koncentrere sig lidt mere, måske tage en drejning mere og så pege på en havørred.
Tak for en god sæson
Mvh Claus Julius

 

30/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Fangede i dag  fredag i Rørholm, en pæn havørred på 4 kg og 68 cm.lidt farvet. Hilsen Ole Jensen

 

 

24/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Så kom der endnu en havørred på land, 59 cm. og 1,9 kg. efter at man havde trodset det noget kolde vejr. Men det viste sig jo at være det hele værd, det kan siges jeg er inde i en stime, der meget gerne må fortsætte den næste uge:-)

Mvh
Morten

 

 

24/10 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Så lykkedes det at få en god havørred på land, i en ellers ret laksedomineret sæson! Jeg startede ud ved Ringbroen med fluestangen uden at mærke noget, gik derefter op i bilen efter spinnestangen – 5 kast og hug, en lille målslaks blev landet og genudsat. Som tiden gik, kom der mere og mere skidt drivende fra Hjortvad å og til sidst så meget at fiskeriet nærmest var umuligt! Jeg valgte at køre op til Skibbroen, for at blive fri for al den drivende grøde – det skulle vise sig at være et godt valg. Efter 20 – 30 kast med spinneren var der hug, fisken fulgte i første omgang stille og rolig med og gik bare tungt ved bunden. Senere kom der noget mere gang i fighten med lange udløb osv., fisken var da lige over at hilse på Johanne Dan. Efter 10 – 15 min var fisken klar til landing og kom i nettet, som så desværre kollapsede fuldstændigt og fisken var tilbage i åen!!, den blev heldigvis hængende og landet med et greb i gællerne.

Fisken var 84 cm og blev senere vejet til 7,6kg  - bred og høj. Jeg fandt flere levende lus på fisken, så den har ikke stået i åen længe selv om den er farvet.

Vh. Kasper M. Mehlsen

 

22/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Hej Gert
Efter et par uger uden bil og derfor også begrænset fiskeri, blev det tid til en tur til åen. Få vil nok tro det, men jeg var så fiskehungrende at jeg cyklede fra Egebæk til Ribe..... det gør jeg aldrig igen. Anstrengelserne blev heldigvis belønnet med en havørred på 54cm, 1.5kg - spejlblank, lignede nærmest en forårsfisk. Der skete også noget, som opleves ca. ligeså tit, som en solformørkelse - men den rapport må Morten M nok selv sende;-)
Mvh Claus Julius (Mon ikke han skal med til sommer når træningen går løs i Øster Vedsted cykelklub, lyder som et naturtalent. Gert)

 

 

22/10 Fangstrapport pr. mail

 

Fangstrapport:

Så lykkedes det langt om længe at få en havørred på land. Efter en fin dag i selskab med hr. Julius ved åen, hvor han hurtigt viste hvordan det skal gøres. Men inden det var tid til at stoppe for dagen, skulle man lige have de sidste kast med, og i et af disse lykkedes det at fange en fin havørred 58 cm. og 1,87 kg.

Mvh
Morten

 

 

22/10 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert 

Endnu en gang var mig og Mikkel ude at telepatere til fiskene via fiskelinen, og denne her gang var der noget stort der svarede ved Skibbroen. Var der noget stort der tog min spinner, som jeg havde fået af Per, den gik tungt på bunden, men der kom noget mere POWER over den da den kom tættere på, da jeg fik et glimt af den første gang, kom jeg lidt i tvivl var det en gedde der havde snuppet min spinner, men da den kom til overfladen var der ingen tvivl, det var en han havørred som ikke gav op uden kamp, men omkring et kvarter efter kunne jeg lande mit livs fisk på 81 cm og 6,2 kg.

Benjamin

 

 

22/10 Fangstrapport pr. mail

Ole Jensen fangede den 21 en meget fin havørred med havlus og helt sølvblank på 45 cm. fanget i Rørholm

 

19/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstdato d. 18/10:

Hej Gert så kom der lige en hanlaks forbi.

Superflot fisk 80 cm - meget bred efter sin længde

og kraftig krog i underkæben - farve rødbrun.

Kæmpe fight - med kraftige ryk/udtræk og spring op af vandet.

Hilsen Kurt Jakobsen

 

 

19/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Fangede en meget farvet havørred  i Rørholm på 55 cm. - næsten sort på bugen så den røg retur.

Ole Jensen

 

 

18/10 Fangstrapport pr. telefon

Claus Dahl fra København har været på tur ved Vesteråen, første fiskedag var den 12/10, resultat 2 laks. Dagen efter endnu en laks, den 14/10 havde han en stor havørred på, men desværre mistede han den. 15/10 lykkedes det så at få havørreder på land, først en på 57 cm. efterfulgt af en på 67 cm. og 4,5 kg. begge fyldt med havlus.16/10 havde Claus så sin kammerat Høgni med på et gæstekort, det kvitterede Høgni med ved at fange en havørred hun på 61 cm., medens Claus sluttede af med en laks.

 

18/10 Fangstrapport pr. mail

Hej,

I dag søndag den 17/10, fangede jeg en han ”høst ørred” paa 57 cm;-)

Hilsen A

 

 

18/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Så blev det endelig til årets første havørred, en fin han på 47 cm. og 1 kg. der var flot blank. Fanget den 14/10 fra bro 0
Mvh laurids

 

15/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Torsdag var blevet til en fridag, dette skulle da udnyttes til en tur til åen, og da Laurids også havde fri, kunne vi hurtigt blive enige om dette.
For mit vedkommende blev det til en havørred, på godt nok kun 30 cm., men den tæller da i statistikken.
Derudover gav det to skrubber og en aborre.

Mvh
Morten

 

14/10 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

God dag i onsdags. - Efter mange nul ture var jeg ved åen og fangede mange skaller og små aborre med orm. På spinner fangede jeg en laks (ca 3 kg og genudsat) samt en pæn flad skrubbe på ca 700 gram. - Billeder blev det ikke til.
Hilsen Schultz

 

10/10 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

Tilbragte en dag ved vesteråen sammen med Audrius og Henrik, som gæstekortfisker.

Fik en laks på 85cm på fluestangen ved ringbroen.

Fin oplevelse, go oplevelse og en dejlig dag!

Mvh

Martin Schack

 

10/10 Fangstrapport pr. mail

Ove Jensen fangede i går en lille fin havørred på 40 cm. og 1 kg. fanget i Rørholm

 

 

8/10 Fangstrapport pr. mail

Søren Nielsen fangede i dag 2 havørreder i Rørholm, en på 55 cm. og 2,5 kg. og en på 40 cm. og 1,5 kg.

Måske der vil komme lidt gang i havørrederne de sidste 3 uger.

Gert

 

 

7/10 Fangstrapport pr mail

Hvad er det der gør livet værd at leve. Ja det er da fisketure, og sådan en havde jeg i dag med det skønneste efterårs vejr men kan forestille sig. Man kan jo spørge sig selv om det er det at fange fisk, eller selve turen der gør det. Jeg ved det ikke helt men når der er noget der rykker så bliver man jo altid glad.
N
å men det gav tre fine gedder i dag 60 - 65 og 70 cm alle i fin kondition jeg havde tre andre på men det tæ
ller jo ikke rigtig

Fanget den 7/10 i den Gamle Åslynge.

Orla Abildgren

 

 

 

3/10 Fangstrapport pr. mail

Harry Oust fangede i går en havørred på 4 kg. i Bøgilds

 

 

2/10 Oplysning

Flåden træk og slip ved Hjortvad Å har været udsat for hærværk 2 gange, derfor er den hjemtaget for i år.

Snoren er den ene gang brændt over, den anden gang skåret over. En mistænkelig knallertkører er set ved flåden, har nogen oplysninger om hvem det er, hører jeg gerne.

Gert

 

 

2/10 Fangstrapport pr. mail

Hej,

Har været ved åen, det blev til en duble: høst en havørred paa 66 cm og 15 min senere en C & R hun lax ca 80 cm  ;-)

Hilsen Audrius

 

 

1/10 Fangstrapport pr. mail

Ruth Jensen fangede i går en fin havørred på 50 cm. og 2 kg. fanget ved højspændingen.

Stort tillykke til kusine Ruth, rart at du kan vise knægtene hvordan man gør.

Gert

 

 

30/9 Fangstrapport pr. mail

Finn Dahlin fangede en flot Å gedde i Lille Gennemskæring, gedden gav en god fight og viste sig at være på 75 cm.

 

29/9 Fangstrapport pr. mail

Så lykkedes det endeligt at få en havørred det har holdt rigtig hårdt men nu lykkedes det en smuk sag på 79 cm :)

Tight lines Thomas Lolk Jensen

 

28/9 Fangstrapport pr mail

Fra Finn Dahlin s lakserapport, se under fangede laks

Fangstrapport:

Havde en gæst med i dag, som hurtigt fangede en lille laks ved Højspændingen. Senere tog jeg til gennemskæringerne hvor jeg foruden denne fisk mistede en laks på ca. 80 cm samt en mere som jeg ikke så. Og der var mere ...se næste rapport

PS Claus, jovist er der laks i Brøns, fangede selv en p
å g
odt 60 cm i sommers ;-)

Fangstrapport:

Spejlblank, blev fanget i Lises hul. Tog senere på dagen i Hjortvad Å hvor jeg fangede og genudsatte en fin bækørred på ca. 35 cm.

 

27/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Så kom der en af de gode havørreder 6 kg.
Hilsen Verner

 

 

27/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Claus Julius

Fangstdato:

26/9-10

Art:

Havørred

Længde:

55cm

Fangstrapport:

Hej Gert
Traditionen tro var vi nogle stykker der var i Brøns til deres årlige konkurrence - traditioner er noget der bliver diskuteret en del i Ribe i disse uger - jeg er åbentbart meget traditionsbundet, for ligesom sidste år, fangede jeg intet i Brøns og på vejen hjem slog jeg lige en smut forbi vesteråen og så kunne jeg fange fisk. En havørred på 55cm, så var dagen reddet. Sejren i Brøns gik forresten til Peter Rønnov, som også er konsortie medlem. Han fangede en laks på 3.6kg og så siger man at Brøns ikke er lakseførene :-)
Mvh Claus Julius

 

 

26/9 Fangstrapport

14 nye laks under fangede laks

 

 

26/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fik denne havørred i dag d. 26.09.10, 70 cm og 4,3 kg i Vesteråen.

Fisken blev taget på orm !

Mvh. Kasper M. Mehlsen

 

26/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Ove Jensen

Sted:

master

Hemmeligt sted:

 

Fangstdato:

26.09

Art:

Havørred

Længde:

45

 

26/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Ole Jensen

Sted:

Højspændingen

Fangstdato:

25.09

Art:

Havørred

Længde:

65

Vægt:

3 kg

l

 

24/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Bjarne Nielsen

Sted:

Ringbroen

Fangstdato:

22/9/

Art:

Havørred

Længde:

85cm

Vægt:

7,1kg

 

 

 

 

23/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Bent Christensen

Sted:

Vesteråen

Fangstdato:

21. september 2010

Art:

Havørred

Længde:

70 cm

Vægt:

4,5 kg

 

23/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Morten Mikkelsen

Sted:

Skibbroen

Fangstdato:

22/9

Art:

Gedde

Længde:

60 cm

Vægt:

1740 gram

Fangstrapport:

Så lykkedes det endeligt af fange en fisk, dog ikke en havørred som håbet, men en gedde. Men nu er det snart tid til havørrederne skal på land!!!

Mvh
Morten Mikkelsen

 

 

23/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Kenneth Jensen

Hemmeligt sted:

Ja

Fangstdato:

21-09-2010

Art:

Havørred

Længde:

1 stk 58 cm 1 stk 63 cm

 

 

22/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Bjørn Hansen

Sted:

Ringbroen

Fangstdato:

21-09-2010

Art:

Havørred

Længde:

57

Fangstrapport:

så blev det endelig tid til en Havørred igen. en lille blank sag :)

 

 

21/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Sebastian Nielsen

Sted:

Skibbroen

Fangstdato:

18/09/2010

Art:

Havørred

Længde:

63cm

Vægt:

3,1 kg

Fangstrapport:

jeg skulle vise min søn hvordan man fanger store fisk,
men blev som s
ædvanlig den lille da han tog en havørred på 3,1kg og jeg måtte "nø
jes" med en lille laks.

Hilsen Bjarne

 

 

20/9 fangstrapport pr. mail

Navn:

Allan R. Jensen

Fangstdato:

20. sept.

Art:

Havørred

Længde:

75 cm

Vægt:

5,7 kg

Fangstrapport:

Hej Gert

S
å lykkedes det at få en god rygefisk igen efter 1,5 år med mindre fisk . Havørred han på 75 cm. og 5,7 kg. fanget på spinner i silende regn.

Ps. Super god hjemmeside, alle tiders at den altid er opdateret med sidste nyt.

Allan

 

20/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fik denne Havørred Lør. D. 18-09-10 i Vesteråen, 4,8 kg 71 cm.- Fuld af havlus.

Forholdende var ikke ligefrem gode til fluefiskeri (12 - 15 m/s), men det gik jo alligevel!

Var også i dag, et par timer ved åen, masser af fisk men de var svære. Jeg fik en lille Havørred på ca. 45 cm. i Hjortvad Å, som blev genudsat.

MVH. Kasper M. Mehlsen

 

20/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

19.9.19

Havørred på 58 cm. 2.4 kg Ringvejsbroen
 

F.Ø.Silber

 

19/9 Fangstrapport pr. mail

Navn *:

Lau Jepsen

Post nr og by *:

6760 Ribe

Fangst sted *:

Ringbroen

Fangst dato *:

19/9

Genudsat*:

Ja

Køn *:

Ukendt

Længde:

60,85,95

Fangstrapport:

3 stk.

 

19/9 Fangstrapport pr. mail

Navn *:

Niels Michaelsen

Post nr og by *:

6760 Ribe

Fangst sted *:

Ringbroen

Fangst dato *:

18/9

Genudsat*:

Ja

Køn *:

Ukendt

Længde:

60+70+70

Fangstrapport:

3 laks og 2 havørreder blev det til i går Havørrederne var på 63 og 64 cm.

 

 

19/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Janus Bøje

Fangstdato:

15/9

Art:

Havørred

Længde:

62

Vægt:

2,4

Fangstrapport:

Hej Gert
Var en tur med Thomas ved
åen. Og det lykkedes os begge at få fisk. Jeg var så heldig at lande en af åens-i forhold til sidste år- få havørreder. tak for en god tur Thomas.
Janus

 

 

 

18/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Niels Michaelsen

Sted:

Vesterå

Fangstdato:

17/9

Art:

Havørred

Længde:

59 cm

Vægt:

2,35 kg

Fangstrapport:

I regn og storm tabte jeg to små laks og fik en enkelt havørred.

 

 

 

18/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Var lige en tur i vesteråen i det pragtfulde vejr og det gav en havørred på 53 cm

Hilsen Finn

 

18/9 Fangstrapport pr. telefon

Ernst Hansen fangede den 27/8 en fin havørred på 4 kg. i den Store Gennemskæring

 

 

17/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Kenneth Jensen

Sted:

Skibbroen

Fangstdato:

15-09-2010

Art:

Havørred

Længde:

62 cm

Fangstrapport:

Var et smut ved åen, og endelig lykkes det en havørred
men har os krævet sit, ny stang hjul line pop og krog
ja mere skulle der ikke til, men det nye grej kan detsv
ær
re os fange laks

 

 

16/9 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Så er der lige en sølvblank laks mere taget på spinner.  Mere blank end man kan se den i juli-august. Sikkert et nyt træk i forbindelse med den megen vand.

Allan

 

 

15/9 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fangede en havørred i dag på 67 cm og 3,4 kg ved Skibbroen

Hilsen Benjamin

 

 

14/9 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Hej Gert
Var lige en time ved
åen efter arbejdstid og resultatet blev en laks på ca. 70cm.
Mvh Claus Julius

 

 

13/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Claus Julius

Fangstdato:

12/11

Art:

Havørred

Længde:

58

Vægt:

2.2kg

Fangstrapport:

Hej Gert
Efter g
årsdagens konkurrence, som ikke gav fisk til mig, måtte jeg ud og se om det var konkurrencepresset der gjorde at jeg i år ikke kom på fangstlisten. Det må det have været, for jeg kunne slutte min korte tur til åen med en blank havørred på 58 cm og 2.2kg - taget på en "Julius special 2" ;-)
Mvh Claus Julius

 

 

12/9 Fiskekonkurrence 2010

Her så resultatet af en flot fiskekonkurrence, der blev på dagen registreret 6 fangede havørreder, hvoraf den ene blev fanget af en ikke deltager, yderlig er der indtil nu registreret 17 laksefangster, se under fangede laks.

Herunder så præmievinderne, de med * mærke ud for kan afhente deres præmie hos Ribe Jagt og Fiskeri.

Jeg vil gerne takke  medlemmerne af Storfangerne og Ribe Jagt og Fiskeri for afholdelse af de flotte konkurrence, ligesom der skal gå en stor tak til alle sponsorere.

Overskuddet ser ud til at blive 4500 kr. som sendes til Dansk Laksefond 

Vesterå konkurrencen

Vinderfisken

Emil Pedersen

Præmier

 1. Kenneth Dam, Esbjerg                 5.38kg           76,3cm          2.500,- gavekort
 2. Jimmy Wilhelmsen , Esbjerg        4.8kg             76.5cm          Fenwick spinnestang
 3. Otto Lygum                                 3.44kg           66.5cm          1.000,- gavekort
 4. Emil Pedersen                              2.1kg             58.7cm          Shimano 3000sfc
 5. John Wittenkamp, Gram              1.98kg           56.5cm          Greys fly klasse 7/8
 6. *Kurt Jakobsen, Ribe                   Lodtr.            --                   1.000,- gavekort
 7. Kenneth Jensen, Esbjerg              Lodtr.            --                   Lawson Norwigian spin
 8. *Henrik Søvndahl, 7500              Lodtr.            --                   Salmonidae  fly klasse 8/9
 9. Laurids Schmidt, Hviding           Lodtr.            --                   Daiwa procast 3000
 10. Audrius, Ribe                               Lodtr.            --                   Okuma Trio 30
 11. *Torben Kristiansen, 6800           Lodtr.            --                   Predator 3000 spinnehjul
 12. Simon Lauridsen, Ribe                 Lodtr.            --                   Berkley Lightning             

 

Lodtrækning mellem indrapporterede laks

 1. Kenneth Jensen, Esbjerg              Lodtr.            --                   Okuma trio 30

 

Første 2 indrapporterede Havørreder

 1. Kenneth Dam, Esbjerg                 Årsabonnement på FISKEAVISEN
 2. Jimmy Wilhelmsen , Esbjerg        Årsabonnement på FISKEAVISEN

 

Lodtrækning mellem 25 første tilmeldte

 1. Michael Hall, Århus                     Gavepakke(Fiskebog, DVD, gavekort 2x250,-)
 2. *Heine Veilgaard, Kolding          Scierra fluevest

 

12/9 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Henrik Jakobsen Søvndahl

Sted:

Murbrokkerne

Fangstdato:

11-9-2010

Genudsat:

Ja

Art:

Gedde

Læ¦ngde:

75 cm

 

 

10/9 Fangstrapport pr. mail

Navn: Mikkel Andersen

Sted: Skibroen

Fangstdato: 09-09-2010

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 62cm

Vægt: 2,3 - 2,5 Kg

Fangstrapport: En dejlig tur med Benjamin ud at fiske, Fik den fotograferet men dog ikke lagt ind

 

 

9/9 Fangstrapport

3 nye laks under fangede laks

 

 

8/9 Fangstrapport pr. mail

Lau Jepsen fangede mandag en fin havørred på 55 cm, taget på spin i Hjortvad Å

 

 

7/9 Fangstrapport

5 nye laks under fangede laks

 

 

6/9 Fangstrapport

2 nye laks under fangede laks

 

 

4/9 Fangstrapport

8 nye laks under fangede laks

 

2/9 Fangstrapporter

2 nye laks under fangede laks.

 

 

1/9 Fangstrapport pr. telefon

Jens Laursen fangede i går en havørred på 2,1 kg.

 

1/9 Fangstrapport

6 nye laks under fangede laks.

 

 

31/8 Fangstrapport pr. mail

Bjørn Hansen fangede i dag en flot havørred 65 cm. og 3 kg. fanget i Store Gennemskæring.

 

 

31/8 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Endnu en af de små laks måtte efter en kort fight, afkroges og genudsættes. Satser på at bytte den til en havørred i løbet af ugen;-)
Kn
æk og Bræk
  Claus Julius

 

 

30/8 Fangstrapporter

2 nye laks under fangede laks.

 

30/8 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fik havørred Lør. Middag, 55cm ca. 5 pund, lille blank skønhed – taget på flue !

Mvh. Kasper M

30/8 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Lau Jepsen

   

Sted:

Hjortvad

   

Fangstdato:

29-08-2010

   

Art:

Havørred

Læ¦ngde:

61

   

Fangstrapport:

på spinner

 

 

29/8 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Niels Lodberg Michaelsen

Sted:

Ringbroen

Fangstdato:

29/8-2010

Art:

Havørred

Længde:

58 cm

Vægt:

2,5 kg

Fangstrapport:

Efter at have tabt 5 fisk i løbet af weekenden var det en fornøjelse endeligt at få en på land.

 

29/8 Fangstrapporter

8 nye laks under fangede laks.

 

 

28/8 Fangstrapport pr. mail

4 flotte laks se under fangede laks.

Fangstrapport:

Efter endt fiskeri ved gennemskæringerne, da vandet vendte, tog jeg lige et lille træki Hjortvad Å det lå jo alligevel lige på vejen hjem.

I løbet af en time fangede jeg 2 laks: en sølv blank på ca. 70 cm og en anelse patineret en på. 75 cm (billedet)

Mvh
Finn Dahlin

 

 

 

28/8 Fangstrapport pr. mail

Hej, Gert

Fik en fin havørred i dag på 62 cm. Fisken blev fanget på Martin Schak´s ”No name” flue ;-)

Hilsen A

 

 

27/8 Fangstrapport pr. SMS

Kenneth havde i går en gæst med i Vesteråen, Patrick fangede en fin havørred på 2,2 kg.

 

27/8 Fangstrapport pr. mail

Leif har fanget 2 laks, se under fangede laks.

 

25/8 Fangstrapport pr. mail

Lau Jepsen var tirsdag en tur i Rørholm og som han skriver, endeligt havørred (kraftig han) på spinnner 60 cm.

 

23/8 Fangstrapport pr. mail

4 blanke laks mere på listen, se under fangede laks

 

 

23/8 Fangstrapport pr. mail

Flere laksefangster se under fangede laks.

 

 

22/8 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

22/8 Ved Ringvejsbroen

En havørredfisker er født!
Tidligt s
øndag morgen fødtes endnu en havørredfisker. Benjamnin krogede, fightede og landede sin første havørred. Den huggede på en lille wobler og gav sig kun efter en hå
rd kamp.59 cm 2,75 kg.

Benjamin Pedersen

 

 

22/8 Fangstrapport pr mail

Claus Julius har fanget to laks den 21/8 se mere under fangede laks

Fik i dag 2 laks - på.60 og ca. 65cm flotte små torpedoer. Billedet er af 65 eren - kvaliteten er ringe, men til gengæld smuttede fisken tilbage til systemet med et fornuftigt kraftoverskud.
Mvh Claus Julius

 

22/8 Fangstrapport pr mail

Fangstdato d. 20. august:

Flot havørred 75 cm og 4.5 kg

 Hilsen Kurt Jakobsen

 

 

22/8 Fangstrapport pr mail

Navn:

Claus Julius

Fangsdato:

19/8-10

Art:

Havørred

Fangstrapport:

Hej Gert
Så lykkedes det endeligt. Efter utallige ture til åen uden held, kunne dagen igår slutte med 2 fine havørreder på land. fiskene målte 57 og 61cm - så jeg var tilfreds.
Mvh Claus

 

 

22/08 Fangstrapport pr. mail

Kurt Jakobsen har fanget en laks den 17/8

Lau Jepsen har fanget tre laks den 20/8

Se mere under fangede laks

 

18/8 Fangstrapport pr. mail

Hej,

Fik en ’høst ørring’ på 63 cm

Hilsen A

 

18/8 Fangstrapport pr. mail

Søren har fanget en lille laks.

 

 

17/6 Fangstrapport pr. mail

Så fik Allan en flot laks, se under fangede laks

 

17/6 Fangstkrog

Hej Gert

Ejermand til fangstkrog er fundet.

Her til aften blev jeg ringet op af Verner, det var ham der under landing af sin store laks og i kampens hede, der havde tabt fangstkrogen.

Jeg har aftalt med ham at han får den ved først kommende lejlighed.

Hilsen Bjarne

 

 

 

17/8 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

En stille aften ved bro nr. 0 blev pludselig ganske spænende. Laksen huggede helt inde ved kanten og landingen var ret besværligt, da jeg ikke havde noget net. Men efter lidt besvær fik jeg fisken ind på lavt vand og det øjeblik jeg forsøger at tage fat om halen på fisken for at afkroge den og muligvis et hurtigt billed smutter den ud i åen  igen. Min første laks nogensinde og nu giver det forhåbentligt hul på bylden. Jonas

 

 

16/8 Fangstrapport pr. mail

Ole har fanget en laks, se under fangede laks.

 

16/8 Fangstrapport pr. mail

Kasper fik en laks i går se under fangede laks

 

15/8 Fundet fangstkrog

Hej Gert

I lørdags fandt jeg en fangstkrog i Store gennemskæring ved lavvande, vedkommende ejermand kan kontakte mig på 20950403.

Jeg kan evt. aflevere den til dig, ved først kommende lejlighed?

Mvh

Bjarne Rasmussen, Gram

20950403

 

 

15/8 Fangstrapport pr. mail

Fangstrapport:

Sikke en dag... efter tre timer med fluestangen uden held, blev den skiftet ud med spinnestangen og sikke et klog valg. i løbet af en times tid blev det til to smukke blanke laks, plus en der vandt kampen efter kort tid :-)

Se mere under fangede laks.

 

 

15/8 Fangstrapport

Kurt fik en laks, se under fangede laks.

Anders Bennedsen fangede en flot havørred på 70 cm. og 5 kg.

 

14/8 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert
 

Stor tak til Henrik for hjælp til landing fotografering og genudsættelse af min laks
Det var den største kamp jeg har haft med en fisk endnu,
fisken tog det længsteste udløb jeg har været med til
Hilsen Verner

 

 

13/8 Fangstrapport pr. mail

Leif Christensen lavede i dag en flot double, se under fangede laks.

 

 

13/8 Fangstrapport pr. SMS

Så fangede Henrik sin første laks i år, se under fangede laks.

 

 

9/8 Fangstrapport pr. mail

Orla Abildgren har været en tur i Den gamle åslynge, hvor han fangede en gedde på 74 cm.

Ole Jensen og Jørgen Nicolaisen har fanget en laks, se under fangede laks.

 

 

8/8 Fangstrapporter

Der er kommet 3 nye laksefangster på under fangede laks

Morten Lund skriver.

Fangstrapport:

Fik en laks på spinner i dag (vedhæftet billed). Mistede en havørred på samme størrelse efter er par minutters kamp.
Mvh Morten

 

 

 

5/8 Rapport pr. telefon

Finn Dahlin var i dag en tur ved åen, resultat var 2 laks der dog begge vandt fighten, og smuttede inden de kom på land.

Den første laks så Finn flere gange, anslået vægt 4 - 5 kg. Laks nummer 2 var af en meget stører kaliber, efter et udløb på 70 meter hvor Finn ikke kunne stoppe den smuttede den af, Finn anslår den til at være på den gode side af 15 kg.

 

 

5/8 Fangstrapport pr. mail

Niels Krogh fangede i går en laks, se under fangede laks.

 

4/8 Fangstrapport pr mail

Mandag den 2. august havde jeg en gæst, hr. Simon Laursen, med på en hyggelig og begivenhedsrig tur til Vesteråen. Vi fiskede først på dagen oppe ved Ringbroen og Højspændingen og senere ude i Store Gennemskæring. Allerede efter et par minutters fiskeri demonstrerede Simon, at han – på trods af manglende erfaring – er en fisker, man må regne med. En usleben diamant, om man så må sige. Hans stang flexede sammen, da spinneren passerede et grødebælte tæt ved land, og en flot ågedde på knap et par kilo slog saltomortale på saltomortale for enden af linen. Modstanden ebbede dog snart ud, og fisken måtte en tur op på det tørre, hvor den ved undertegnedes mellemkomst hurtigt og effektivt blev sendt til de evige åkandevige. Ikke noget med desperate knytnæveslag eller tilfældige sten; en hammer gør arbejdet. Og geddedeller er ikke at foragte.

En sjat senere blev det min tur. Efter lidt småpilleri ved spinneren i første kast over et dybt parti af åen faldt hugget kontant i andet kast. Der var god vægt i fisken, det mærkede jeg med det samme, men den havde mildest talt ikke mange ideer til, hvordan man skaber en dramatisk fight. Den rodede lidt rundt ude midt i åen, men kom så ind over det lave og lod som om, at jeg gerne måtte lande den. Det var selvfølgelig en fælde, og det var jeg jo egentlig godt klar over, men alligevel valgte jeg kort efter at jokke i den med begge ben forrest. Da jeg et par minutter havde holdt fisken inde over lavt vand, og den hverken ville med helt op på det tørre eller ud til sin standplads igen, gjorde jeg tøvende et forsøg på at bakse den i nettet, og… første gang undveg den halvsløvt mine tilnærmelser, og anden gang, ja… der resulterede tilnærmelserne i, at fisken stille og roligt krogede nettet og afkrogede sig selv. Herefter gik jeg lidt væk og sagde grimme ting til bevoksningen langs bredden og endnu værre ting til mig selv. Længe.

Fisken? Det var en havørred. Den har vel vejet 4-5 kg.

Senere på formiddagen og lidt længere nede ad åen fik jeg mit andet solide hug. Denne gang var der knald på fra start til slut; fisken brugte hele åens bredde og i et vist omfang også dens længde. Til sidst måtte den dog et hurtigt smut op af åen for at levere spinneren tilbage, hvorefter den blev returneret til sit rette element. Det var en blank laks i 5-kilosklassen.

Umiddelbart herefter slog Simon til igen. Var det fisk? Var det grøde? Var det fisk? Var det… det viste sig at være en sko. Arten var vi ikke helt sikre på, men vi kunne dog med ret stor sikkerhed fastslå, at den tilhørte tøffelfamilien. Hvad der gælder af regler om mindstemål og fredningstider, når det gælder tøfler, var vi ikke helt på det rene med, så vi valgte at genudsætte den for en sikkerheds skyld – hvilket desuden virkede logisk, da den tydeligvis var i fuld gydedragt. Jeg har dog efterfølgende grublet en del over, om vi dermed har gjort laksebestanden i åen en bjørnetjeneste. Man hører jo så meget om genetisk forurening af laksestammer i disse år, og hvad kan sådan en tøffel ikke slippe af sted med på gydepladserne?

Efter tøffelepisoden holdt det op med at rykke i linerne. Til gengæld nød vi stilheden ude i Store Gennemskæring. Og tranerne, der havde slået sig ned på marken overfor.

Vh. Jesper Bunk

 

4/8 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Lille Laks sølvblank med Lus 58 cm ca 1,5-2 kg

                      Leif Christensen

4/8 Fangstrapport pr. mail

3-8-fangede jeg en laks ved masterne
men havørderne er ikke nemme at få til at bide
men der er mange fisk i åen
Hilsen Verner

4/8 Fangstrapport pr. mail

Gert Rasmussen havde i dag sin søn med til åen på gæstekort.

I Rørholmen fangede de først en snæbel omkring de 60 cm. og 3 kg. den blev naturlighvis gendudsat ligesom den undemåls havørred som de også fangede.

 

3/8 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Hermed en fangstrapport som aftalt:

25-07-10 havørred 73 cm 5,0 kg han, på spin ( se vedhæftede billeder ) 28-07-10 havørred 53 cm, på flue 29-07-10 laks ca. 75 cm hun - blank, på spin 30-07-10 havørred 52 cm, på flue 30-07-10 laks ca. 80 cm hun - blank, på flue 31-07-10 laks ca. 75 cm han - blank, på flue

Efter en sløv periode, kom der endeligt gang i fiskeriet - det har været en sjov uge!

Knæk & bræk til alle medlidende

MVH. Kasper M. Mehlsen

 

1/8 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Så lykkedes det endelig at overliste ikke mindre end 2 fisk i Vesteråen, den første var en blank havørred på 63 cm og den anden en blank han laks på 65 cm

Hilsen Finn

 

 

1/8 Fangstrapport pr. mail

2 nye fangstrapporter af laks, se under fangede laks

 

 

29/7 Fangstrapport pr. mail

Navn:

Bjarne Rasmussen

Sted:

Store gennemskæring

Art:

Havørred

Længde:

67 cm

Vægt:

3550 gram

Fangstrapport:

Hej Gert
S
å lykkedes det at overliste en havørred i Ribe Vesterå, store gennemskæring.
Vejret var lidt surt - kraftige regnbyger og en god vind fra vest, men hvis man er kl
ædt på efter det så er det jo alligevel spændende, når man ser enkelte fisk springe af vandet.
Og lige med et kom der et sejt tr
æk i min stang og et fint udløb, et af disse - man kun hører andre fortælle om. Bremsen blev strammet lidt  med det resultat at så kom den op i overfladen - så der blev slækket lidt igen, men nej det var vel også lidt for farligt, når modhagerne nu er klemt væk. Så jeg valgte at kører den lidt hårdt, med det resultat at den tog enkelte rulninger i overfladen. Da fisken endelig viste tegn på udmattelse, blev der fundet en egnet landingsplads og nette blev gjort klar. Men det var nok også i sidste øjeblik, for fisken faldt af inde i nettet da den blev løftet af vandet. Den blev fanget på en Meps 4 med rø
d/gule kugler. Krogen skal nok skiftes, da den blev rettet lidt ud.
Mvh. Bjarne

 

 

28/7 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fik denne havørred på 3,0 kg og 64 cm med havlus i Store gennemskæring på Mepps tandemspinner d.27/7.

Mvh Mads Ørnbjerg

 

26/7 Fangstrapport pr. mail

Bjørn Hansen fangede til morgen en laks, se under fangede laks.

 

 

16/7 Fangstrapport pr. telefon

Gert Rasmussen havde i går inviteret sin gode ven Ole Laursen med til Vesteråen på et gæstekort, de valgte at prøve ved Kanalhuset. Ole takkede Gert for buddet ved at fange en flot havørred på 70 cm. og cirka 4 Kg.

 

 

11/7 Fisk

Der er med varmen for alvor kommet gang i fiskene, der kommer mange fisk ind hver dag, de kan ses dels udenfor slusen når de kredser i overfladen, men også i selve Vesteråen hvor både laks og havørreder springer i et væk.

Så trods varmen og kom ud og fiske, det er svært men ikke umuligt at få dem til at gå til biddet.

Gert

 

 

8/7 Udsætning

I går onsdag stod Kosotiets medlemmer for udsætning af ål i Ribe Åsystem. Der blev udsat 106.000 ål fra Gram by til Ribe, fra Bevtoft til Arnum, fra Rødding til Ribe og i Ribe Vesterå.

Ålene havde en størelse fra 10 til 15 cm og vejede fra 2 til 5 gram stykket, så det vare et par år før de vandre mod havet, men den samlede vægt var cirka 400 kg.

Udsætningen tog små 3 timer og alt kørte perfekt, tak for hjælpen til Bent, Magne, Jacob P.N, Morten og Jette

Gert

 

 

1/7 Fangstrapport pr. mail

Navn: Erik J.Erbs

Sted: Kanalhuset

Fangstdato: 29.06.2010.

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 63cm

Vægt: ca2,5kg

Fangstrapport: En smuttur til Kanalhuset gav først en pæn aborre og ti minutter senere fik jeg den lille gedde som blev fotograferet

 

 

 

29/6 Fangstrapport pr. mail

 

Navn: Erik J. Erbs

Sted: Store Gennemskæring

Fangstdato: 28-06-2010

Art: Havørred

Længde: 80cm

Vægt: 5,7kg

Fangstrapport:

Somme tider går alt op i en højere enhed,  kørte en tur til Vesteråen på motorcykel for at gå en tur, og så skulle fiskestangen lige med med, høj sol og 25 grader. 

I 4 kast på dødt vand kl.20.35 fik jeg et ordentlig drøn i stangen og resultat en flot havørred han.

M.V.H.

Erik

 

 

 

22/6 Fangstrapport pr. mail

Ole har fanget en flot laks, se under fangede laks.

 

 

 

21/6 Fangstrapport pr. mail

Navn: A

Sted: Vesteraaen

Fangstdato: 20 06 2010

Art: Havørred

Længde: 62

Fangstrapport: Fangede en fin en paa green highlander...med havlus og salto frit af vandet ;-)

 

 

 

20/6 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Fik igen en flot havørred på 58 cm den 18/06

Hilsen Finn

 

 

 

18/6 Fangstrapport pr. mail

Navn: A

Sted: Vesteraaen

Fangstdato: 18-06-2010

Art: Havørred

Længde: 58

Fangstrapport: fangede en hø i dag ;-)

 

 

16/6 Fangstrapport pr. mail

Navn: A

Hemmeligt navn: Ja

Sted: Vesteraaen

Fangstdato: 16 06 2010

Art: Havørred

Længde: 61

Vægt: ??

Fangstrapport: ...fik en sommer fisk ;-)

 

 

14/6 Fangstrapport pr. mail

I dag fik jeg  frisk en med havlus på 47 cm;-} ...på uldsok by Tomas

Hilsen A

 

 

13/6 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Var en tur i Vesteråen og fangede en flot havørred på 55 cm og en laks på 70 cm

Hilsen Finn

 

9/6 Fangstrapport pr. mail

Tirsdag den 8/6 fangede Kurt Jacobsen årets for ham første havørred, vægt 2,6 kg. og 60 cm. lang

 

 

6/6 Fangstrapport pr. mail

Audrius har fanget 2 flotte laks mere, se under fangede laks

 

 

 

2/6 Fangstrapport pr. mail

Navn: Audrius

Sted: Vesteraa

Hemmeligt sted: Ja

Fangstdato: 2-06-2010

Art: Havørred

Længde: 66

Vægt: 4

Fangstrapport: Fik en han dyr, havørred paa 66 cm, 4 kg. Fisken blev fanget paa 'uldsok' by Jonas R.

 

 

 

 

31/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Per Birgertoft

Sted: Vesteråen

Fangstdato: 30.maj

Art: Havørred

Længde: 65

Vægt: 3.5 kg.

Fangstrapport: En helt blank havørred snuppede min Beisflue søndag...godt at komme på tavlen!

 

 

 

29/5 Fangstrapport pr. mail

Audrius har fanget en laks på uldsokken, se under fangede laks.

 

 

28/5 Fangstrapport pr. mail

Leif Christensen har fanget en laks, se under fangede laks.

 

 

26/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

Så har wang og jeg lige været et smut i slyngen igen, hvilket kastede 9 gedder af sig. Fangsterne blev fordelt med 3 gedder til Wang på hhv. 2,8 kg - 2,1 kg og en pind, imens Bull fangede gedder på hhv. 4,6 kg - 3,1 kg - 2,7 kg - 2,5 kg - 2,2 kg og en pind.

Wangs gedde på 2,8 kg havde en yderst mærkelig byld omkring halefinnen, som var revet voldsomt op. Det var tydeligt at se, at det var en form for gevækst, som ikke normalt skulle være der, men fisken gav en god fight og virkede på ingen måder hæmmet af bylden.

Det er ikke blevet til så mange ture til slyngen i år, da vi allerede har været vidt omkring og prøve nye vande af. Men det var nu alligevel hyggeligt at være "hjemme" igen. Læs flere fangster på vores hjemmeside: http://www.ondfisk.dk/fangster2010.html

Mvh. Ronnie Bull
www.ondfisk.dk

 

 

25/5 Efterlysning

Hej Gert.
Jeg har tabt min priest ved Ringbroen.
Som sådan er den ikke noget særlig for andre end mig.
Den er lavet af en let krummet knortekæp.
Men Jan lavede den til mig da han var ca. 10 år gammel,
så den har fulgt mig i over 30 år.
Hvis nu nogen henvender sig.
Audrius så den, lagde den på bænken, men væk er den.
Det ville være rart hvis nogen gav sig til kende om den.

Hilsen Finn Silber.

Har nogen samlet den op så ring til Finn, eller til mig på 75 41 06 57

Gert

 

 

25/5 Fangstrapport pr. mail

Thomas  har fanget en laks, se under fangede laks

 

24/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert
Så blev det til en havørred på 5 kg og 71cm, ved Masterne den 24-5-10
Hilsen Verner

 

 

 

 

24/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Orla Abildgren

Sted: Åslyngen

Fangstdato: 22-05-2010

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 62

Fangstrapport: Lige et billede af en fin gedde.

 

 

 

20/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Ole Frank Kristensen

Sted: Vester å

Fangstdato: 19 maj

Art: Havørred

Længde: 72cm

Vægt: 5,1 kg

 

 

 

19/5 Fangstrapport pr. mail

Audrius har fanget en laks se under fangede laks.

 

 

 

19/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Audrius

Sted: Vesteraa

Hemmeligt sted: Ja

Fangstdato: 18-05-2010

Art: Havørred

Længde: 70

Vægt: 3,8

 

 

19/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert, 

Så skete det endelig; fangede søndag aften min første havørred i Vesteråen, ja, faktisk den første nævneværdige i det hele taget. Stor var begejstringen, da fisken lå på land, og blev målt til 63 cm og 4 kg rent med havlus - smuk så den ud. Den tog en FC midt i åen i svinget inden Kanalhuset, og leverede en fin fight inden den måtte overgive sig. En søndag aften ved åen, som jeg sent vil glemme...

Henrik Emtkjær Hansen

 

 

 

18/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Finn Ø. Silber

Sted: Masterne

Fangstdato: 18-5-10

Art: Havørred

Længde: 69 cm.

Vægt: 4.9 kg

Fangstrapport: En majspringer er det ypperste man kan få.

Så det meste af sæsonen er reddet.

Frisk fra havet og med lus og hele baduljen og alt betalt.

  F.Ø.S

l

 

 

 

18/5 Fangstrapport pr. mail

Hej,

Så fik jeg endelig en til :-) En rigtig go' fighter på 60 cm, med havlus  ;-)

Hilsen A

 

 

18/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Claus Julius

Hemmeligt sted: Ja

Art: Havørred

Fangstrapport: Hej Gert

Det blev lige til en enkelt havørred mere. 62cm og 2.75kg.

Beklager det lidt dårlige billede, men tiden var knap så det blev til en posering på min mos/græsplæne og ikke sammen med fangeren.

Mvh Claus

 

 

 

17/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Claus Julius

Fangstdato: 16/5

Art: Havørred

Længde: 73cm

Vægt: 4kg

Fangstrapport: Hej Gert

Var efter en mindre influenza taget til åen for at få lidt frisk luft og det var et udmærket valg. Bilen var ivhertfald 4 kg tungere på hjemturen - vægtforøgelsen kom fra en blank havørred på 73cm.

Mvh Claus

 

 

 

13/5 Fangstrapport pr. mail

Heinrich Rickers har fanget en laks som efter en god fight blev genudsat, han tabte samme dag en god laks, se under fangede laks.

 

 

 

12/5 Orientering

Jeg har fra flere hørt at der er set syge laks i åen, Finn Silber har sendt disse billeder fra Turbinen, er der andre der ser syge laks så tag et par billeder og send billede og hvor i har set dem.

 

 

 

11/5 Fangstrapport.

I dag var der sild ved slusen igen, jeg fangede  cirka 60 stk.

Gert

 

 

 

10/5 Fangstrapport pr. mail

Poul Bøjgaard tangerede i dag årets største laks, se under fangede laks.

 

 

9/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Jeg ver en tur i åslyngen i dag, i et pragtfuld vejr og det blev en rigtig god dag. Jeg fik 2 (3) gedder i fin kondition en på 61 cm og en på 83 cm og den i parantes var så den største gedde jeg nogen sinde har haft på. Der gik næsten 15 minutter inden jeg så den første gang og hvilken gedde, det var helt vild over 1 meter og over 10 kg det er helt sikker, og så får man jo gummiarm og nerver, men det kunne jeg have sparet mig for den knækkede krogen og væk ver den. Men en kanon oplevelse alligevel var det alligevel

Orla Abildgren

 

 

9/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Søren Olsen

Sted: sejlklubben

Fangstdato: 8 maj

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: ca 60

Vægt: knap 1,5

Fangstrapport: Skulle lige prøve de grønne igen i dag sidste weekend var det jo så nemt . i dag var dog en anelse anderledes, det blev til en lille på land og to i samme størrelse der faldt af .måske det skyldtes det mørke vejr.

 

 

 

8/5 Fangstrapport pr. mail

Jørgen fangede i dag en laks, se under fangede laks.

 

 

 

7/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert
Så fik jeg en havørred 70 cm. og 4,7 kg
Hilsen Verner

 

 

3/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Orla Abildgren

Sted: Slyngen

Fangstdato: 03-05-2010

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Fangstrapport: Hej Gert

Her er lige et par rigtig pæne fisk fra min første tur her i maj.

Den største er 103 cm og vejer 7 kg.

Den næste er 95 cm og vejer 6 kg.
Det var næsten som om der var strøm i dem sådan kæmpede de, var flere gange helt ude af vandet. Og de kunne jo tage det helt rolig for de bliver jo sat ud igen.

Den ene af dem fangede jeg på en af de nye spinflure fra Kinetic Magic Minnow en kalp 26 cm

 

3/5 Fangstrapport pr. mail

I går aftes var der igen masser af sild ved slusen -ca. 50 stk. blev det til.

Niels Michaelsen

 

3/5 Fangstrapport

Poul Pedersen fangede torsdag en laks, se under fangede laks.

 

 

3/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Søren Olsen

Sted: Vesteråen

Fangstdato: 2/5

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 60 til 85

Vægt: 1.8 til 4,2

Fangstrapport: skulle lige prøve ved sejlklubben igen i dag . det blev til 4 stk. med den største på  4,2kg Søren Olsen

 

 

 

2/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Storfangerne

Sted: Slyngen

Fangstdato: 1/5

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 52-80cm

Fangstrapport: Hej Gert

Så blev det igen geddetid og klubben storfangeren skulle have kronet årets geddekonge. Desværre kunne vi kun mønstre 13 mand i år, men det blev da trods det dårlige vejr, en ganske hyggelig dag alligevel. Fangsterne var dog ikke noget at råbe hurra for og efter 5 timers fiskeri kunne vi gøre status over en kold øl(tak til dig Gert) - 10 gedder blev det til i alt, med den største på 80 cm. Fangeren og dermed årets geddekonge blev Jimmy Wilhelmsen, så tillykke til ham. Vi er 21 mand der næste år vil gøre alt for at fravriste ham titlen og den dertilhørende eftertragtede GEDDEKONGE kasket.

Mvh Formanden

Der kommer et enkelt billede i løbet af dagen

 

 

2/5 Fangstrapport pr. mail

Navn: Søren Olsen

Sted: Vesteråen

Fangstdato: 1 maj

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: 60 til 85

Vægt: 2 til 4 kg

Fangstrapport: Det var jo 1 maj, s gedderne skulle jo prøves. Jeg kørte ud til slyngen men med det vejr kunne det være det samme, specielt når der var så mange andre. Så jeg kørte ind til sejlklubben og fiskede fra kl. 12 til 17. det blev til 6 stk. med den største på 85cm og ca 4kg

 

 

2/5 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Var et smut ved slusen i morges efter sild. Der var også nogle stykker men ikke så mange som håbet – fik ca 10 stk med hjem. Grunden til de manglende sild fandt jeg hurtigt ud af. Jeg krogede et par sild og under indspinning fleksede stangen pludseligt helt ned i håndtaget – min første tanke var fuld hus af store sild, men ret hurtigt så var det klart, at det ikke var sild, for et øjeblik senere vendte en sæl 10 meter fra mig. Den tog en af mine sild og væk var den! Mit grej er en anelse underdimensioneret til sæler J Der var mellem 5-10 sæler i fuld gang med jagt.

Mvh

Niels Lodberg Michaelsen

 

 

29/4 Fangstrapport

Sildene kommer stadig til slusen, i går aftes var de der fra cirka kl. 18 til slusen åbnede kl. 19, jeg fangede cirka 60 stk. på den time.

Gert

 

 

26/4 Fangstrapport pr. telefon

Så er der fanget sild ved slusen, Afan fangede i dag 70 store fine sild, så han sparede turen til Hvidesande.

 

 

 

26/4 Fangstrapport

Søndag var Jørgen Nicolaisen igen ved åen, resultat en flot havørred cirka 4,5 kg. Jørgen kam forbi og jeg fik et billed af den flotte fisk.

 

26/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Erik Erbs

Sted: Store Gennemskring

Fangstdato: 25-4-2010

Art: Havørred

Længde: 53cm

Vægt: 1,7kg

Fangstrapport: Da laksene er fanget, kan man jo bare fange en havørred?

Agrasiv Sløvblank hun med løse skæl, taget på min favorit spinner.

 

26/4 Udenlandske fiskere ?

Jeg blev søndag gjort opmærksom på at der var 3 noget mistænkelige personer ved åen, kørende i en Ukrainsk indregistreret bil.

Dette skulle der følges op på, så jeg kørte til Storre Gennemskærring for at tale med personerne. De forsikrede mig om at de kun sad og hyggede sig med lidt mad og nogle øl, umiddelbart var der ingen fiskegrej at se, men er der andre der opservere bilen så lad mig høre, det drejer sig om en ældre lys Mercedes.

Gert

 

24/4 Fangstrapport pr mail

 Navn: Jørgen Nicolaisen
Sted: Vester Å
Fangsdato: 23.04
Art: Havørred
Længde: 81
Vægt: 7 kg.
Fangstrapport: Ja, så blev det til en havørred mere, og denne gang en på 7 kg., kontrolvejet ved Ribe Jagt & Fiskeri.

 

 

22/4 Fangstrapport pr mail

Jørgen Nicolaisen har fanget en laks, se mere under fangede laks.

 

19/4 Fangstrapport pr mail

Audruis har fanget en laks, se mere under fangede laks.

Audrius har også fanget en havørred på 5 kg i Store Gennemskæring

 

19/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Finn Olsen
Sted: ved masterne
Fangsdato: 18-04-2010
Genudsat: Ja
Art: Havørred
Længde: ca 50 cm

 

 

18/4 Fangstrapport pr. mail

Jan havde et kort møde med en laks på bro 0, se under fangede laks.

 

 

16/4 Fangstrapport pr. mail

Knud Erik Jensen fangede en laks i Bøgilds, se under fangede laks

 

 

16/4 Fangstrapport pr. mail

Kurt Jacobsen fangede en flot laks, se under fangede laks.

 

 

15/4 Fangstrapport pr. mail

Navn *: Melvin Nikolajsen

Post nr og by *: 6700 Esbjerg

Fangst sted *: Bøgils

Fangst dato *: 14.04. 2010.

Genudsat *: Nej

Køn *: Hun

Længde: 87cm

Vægt: 6,8kg

Fangstrapport: Så lykkedes det endelig ved bøgils hjørne.

Hugget faldt midt i åen på en 12gr. reflex spinner. Efter flere udløb og hård kamp lykkedes det, at lande en laks på 6,8 kg.

Billede kommer senere fra Ribe jagt&fiskeri

.

 

 

13/4 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Mandag d. 12 - 04 - 2010 er nok en dag jeg aldrig vil glemme, jeg tog ud til åen ved ni tiden

om formiddagen og efter en times fiskeri mødte jeg Jens fra Vejen, vi fik en ordentlig hold snak

om de gode gamle dage og snakkede selvfølgelig om alle de oplevelser vi har haft ved åen,

og de fisk vi hver især har fanget i tidens løb, efter ca. en halv times pause gik vi i gang med

fiskeriet igen, og efter en lille halvtime kom så det store hug, fisken tog nogle rigtig kraftige udløb 

opstrøms og på et tidspunkt spørger Jens mig om jeg har nok snøre på mit hjul, men jeg får fisken vendt

og får den tættere på og ud for mig, og efter ca. 20 - 25 minutters hård fight hjalp Jens mig fisken på land.

Jungletrommerne må have lydt for Gert, Finn og Ole stod klar med vægt og fotografiapparat da jeg kom hjem

 En laks på 10 kg. og 101 cm. den største fisk jeg har fanget i de 55 år jeg har fisket i Ribe vester å.

Det var en god dag.

Venlig hilsen

Ove Jensen

 

 

13/4 Fangstrapport pr. mail

Navn *: Ole Frank Kristensen

Post nr og by *: 6760  Ribe

Fangst sted *: Murbrokkerne

Fangst dato *: 13. april

Genudsat *: Ja,

Køn *: Hun

Længde: ca. 82 cm

Fangstrapport: Blank nedgænger . Laksen manglede fedtfinnen.

 

 

12/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Thomas Lolk Jensen

Sted: Ringbroen

Fangstdato: 07-04-1010

Art: Havørred

Længde: 63 cm

Vægt: 3,5 kg

 

 

12/4 Fangstrapport pr. mail

Heinrich Rickers har været på fiskeri i Vesteråen, resultat 2 havørreder på 2,5 og 3 kg, samt 2 laks, alt behørigt gendudsat.

 

 

12/4 Fangstrapport

Ove Jensen fangede i dag sin største laks indtil dato, se under fangede laks.

 

 

11/4 Fangstrapport  pr. mail

Finn Olsen fangede i dag en flot laks ved Højspændingen, se mere under fangede laks.

 

 

11/4 Fangstrapport pr. mail

Hej,

I dag fangede jeg en fin grønlænder på en "greenlænder". Fisken blev genudsat ;-)

Hilsen A

 

 

10/4 Fangstrapport pr. mail

Så lykkedes det det!

Blank laks taget på mepps 3 \"kondom spinner\" se under fangede laks

Gav en god fight med en enkelt lufttur.

knæk og bræk

Kasper Mehlsen

 

 

 

10/4 Fangstrapport pr. mail

Min Første laks fanget, kl.14 ved Lille Gennemskæring, med stor hjælp fra Thomas "Tømmer" som også måtte i vandet op til maven (han er jo helle ikke s stor" og agere fangstnet.

Størrelse se under fangede laks

Hilsen

Morten Brommerholm

Fisken er naturligvis indvejet hos Ribe jagt og Fiskeri, vil i høre mere så kør over til dem  Morten fortæller gerne.

Gert

 

9/4 fangstrapport pr. SMS

Kenneth Dam Jensen fangede i dag en havørred på 55 cm. som blev genudsat på grund af for dårlig kondition.

 

 

9/4 Fangstrapport pr. mail

På 4. kast fik jeg et tungt hug tæt ved land. Fisken tog hurtigt udløb og efter en times hård kamp var fisken landet. En laks på 7,5 kg og 90 cm.

Hilsen

Morten Lund

P.S. Bare til orientering så var det Mortens første 4 kast i Vesteråen, han købte kortet hos mig kl. 13 i dag.

Fisken er indvejet hos Ribe Jagt og Fiskeri så billeder kommer senere.

Gert

 

 

8/4 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert
Så lykkedes det også for mig at lande en fin laks. Lagde efter 10 minutters fiskeri, ud med at fange og genudsætte en fin grønlænder på 42cm. Kort efter var der noget mere tyngde bag hugget og der var ingen tvivl om at dette var en god fisk. Efter et længere tovtrækkeri, endte fisken på land - laks på 8.75kg (Kontrolvejet ved Ribe Jagt & Fiskeri) fordelt på 99cm.
Så nu må de store havørreder godt snart vise sig, min laksesæson er jo allerede ovre ;-)
Knæk og bræk

Claus Julius

 

8/4 Fangstrapport pr. mail

Så fik Bent Olsen skruet benet på og kunne starte sæsonen i dag, det tog ham ikke lang tid før han havde en laks på, men efter en kort fight var en laks på 85 cm. både fanget og gendudsat, godt nok en nedfalder men rart at komme i gang sagde Bent.

Med på turen var Magne, han fangede en super flot blank laks, helt løse skæl og tydelig spor fra havlus, 87 cm. og 6,43 kg. ja så fangede han jo en god grøndlænder i går på knap 50 cm. så de kan de gamle kæmper. 

 

 

7/4 fangstrapport pr.telefon

I går tirsdag var Poul Pedersen ved åen og dette med et godt resultat, han fik sin første laks i år skinnende blank og med løse skæl, en hun laks på 95 cm. vurderet vægt 10 kg. men laksen blev nænsomt afkroget  i vandet og genudsat, for som Poul siger der findes støre laks.

Super flot holdning jeg håber virkeligt han løber på en der er + 15 kg.

Gert

 

7/4 fangstrapport pr. mail

Navn: Jørgen Nicolaisen

Sted: Vesterå

Fangstdato: 06.04

Art: Havørred

Fangstrapport: 2 stk. havørred 1 på ca. 60 cm genudsat. 1 grønlænder på 55 cm 1,7 kg. Fanget på spinner

 

 

6/4 Fangstrapport pr. telefon

Leif Jacobsen var i dag i Bøgilds, her fangede han sin hidtil flotteste fisk, en lynede blank laks med helt løse skæl, se vægt under fangede laks.

Laksen bed i 4 kast og efter en hård fight kunne Leif lande den i 3 forsøg, heldigvis sad hans meeps 5 med kobberblad godt i med alle 3 kroge.

Fisken blev indvejet hos Ribe Jagt og Fiskeri, men Leif sender flere billeder.

 

 

6/4 Div fangstrapporter

Carl Nielsen har i Store Gennemskærring fanget en havørred på 55 cm.

Finn Dalin fik også lige en fin grønlænder ved Rørholmen i lørdags.

Jan S Var ellers ude i dag, og fik en stor blank havørred på omkring 80 cm. Selvom den var stærk og ved godt huld, var der ingen tvivl om, at det var en nedgænger og derfor blev den genudsat.

Ole Frank Kristensen fangede og genudsatte en nedfalds laks se under fangede laks

 

 

 

5/4 Fangstrapport pr. mail

Jacob Krupa har fanget og genudsat en han nedgænger laks på 55 cm

 

 

5/4 Fangstrapport pr. mail

Carsten Krupa har fanget og genudsat en hun laks på 70 cm.

 

 

5/4Opsevation

Så er laksen nået til Kammerslusen.

Da jeg var på slusevagt her til morgen, så jeg og 2 andre en rigtig stor blank laks springe helt fri af vandet, med et kæmpe plask til følge, lidt senere vendte en stor fisk i vandet, måske den samme.

Slusen åbnede kl. 10,30 så den er nok på vej op i åen nu, så mon ikke der kommer en fangstmelding i løbet af dagen, der er i hvert fald folk ved åen.

Gert

 

 

4/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Jesper Bunk

Sted: Store Gennemskæring

Fangstdato: 04-04-10

Genudsat: Ja

Art: Havrøred

Længde: Ca. 55 cm

Fangstrapport: Så kom der igen en nedgænger på land - kortvarigt og problemfrit, ikke mindst påga. de modhageløse kroge. Hugget faldt tæt ved modsatte bred på en opstrøms fisket spinner.

 

 

4/4 Fangstrapport pr. mail

Søndag d. 4. april:

Flot laks 66 cm - genudsat

Hilsen Kurt Jakobsen

 

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Hej,

Fangede og genudsat en fisk paa 67 cm ;-) Hø tog Green Highalander, by Tomas

Hilsen A

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Jørgen Nicolaisen

Sted: Vester Å

Fangstdato: 03.04

Art: Havørred

Længde: 81

Vægt: 6,8 kg.

Fangstrapport: Fanget på spinner.

Det kan nok lade sig gøre at fighte en stor fisk uden modhage, bare man holder tungen lige i munden, og slår koldt vand i blodet.

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

God start på sæsonen!

Fangstrapport:

1.april: Flot grønlænder 46 cm.

2.april: Laks 60 cm - genudsat.

Hilsen

Kurt Jakobsen

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Navn *: Peter Lassen

Post nr og by *: 6700 Esbjerg

Fangst sted *: Lille gennemskæring

Fangstdato *: 1.4.2010

Genudsat *: Ja,

Køn *: Hun

Længde: 78 cm

Vægt: ?

Fangstrapport: Blæst og regn fra syd-vest .Koldt. Udover laksen blev det til 2 fine havørreder 

 

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Børge Olsen

Sted: Rørholmen

Fangstdato: 02-04-10

Art: Havørred

Længde: 46

Vægt: ca 1,0

Fangstrapport: Var næsten Alene i Rørholmen i Dag. Havde Heller ikke Andre Tilbud. Pæn grønlænder

 

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Hej

Fik i dag (endnu) en ca. 60 cm lang nedgænger på spin; den huggede nedstrøms for Masterne. Mistede en væsentligt større fisk i Bøgilds Hjørne ved 13-tiden. Kunne ikke afgøre, om det var en op- eller nedgænger, men blank så den da ud...

Vh. Jesper Bunk

 

3/4 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

1/4 Lillegennemskæring. 2stk 1 Grønlænder 45 cm Havørred blank 60 cm 2,5 kg

Leif Christensen

 

3/4 Fangstrapport pr. telefon

Leif Jacobsen var den 1/4 på premiere tur ved Elmasterne, han lagde stærkt ud med at fange 2 havørreder på 46 cm. 1 kg og 59 cm. og 2,1 kg. så kom hugget, en meget stærk fisk havde taget spinneren, kørte frem og tilbage og var ikke til at få i overfladen, men pludselig slap spinneren sit tag, og fisken slap, efter Leifs udsagn en fisk i 10 kg. klassen, måske årets første laks. Efterfølgende fangede Leif en nedfaldshavørred som blev genudsat, alt fanget på en Meeps 5 med kobberblad, ormefiskeri blev også prøvet men uden resultat.

 

2/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Finn Dahlin

Sted: Ringvejsbroen

Fangstdato: 02-04-2010

Art: Havørred

Længde: 70 cm

Vægt: 4,7 kg

Fangstrapport: Fik i dag en fed nystegen overspringer efter kort tids fiskeri. Fighten var kort, tror det skyldes de kolde vand: Den gjorde alle de rigtige bevægelser man kunne forvente af en fisk i denne kaliber, men det var ligesom i slow-motion. Den blev tager på en FC-Spinner. Krogen sad bund-solidt lige i saksen på trods af modhageløs krog

.

 

2/4 Fangstrapport pr. mail

Navn: Harry Oust

Sted: Murbrokkerne

Fangstdato: 02.04.2010

Genudsat: Ja

Art: Gedde

Længde: ca. 80 cm

Fangstrapport: Min primære dag efter 4 års fravær.

Dejligt at opleve en igen. Betydeligt nemmere adgang end tidligere.

 

 

1/4 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Var ved åen med spinnestangen i eftermiddags, stykket fra Ringbroen til Rørholm, og fangede en nedfaldsfisk på ca. 60 cm og en lille grønlænder (under målet). Havde endvidere kontakt med nok en grønlænder, denne lidt større, og en pæn gedde.

Vh. Jesper Bunk

 

1/4 Fangst rapporter fra i dag

Jens Laursen har fanget en grønlænder på 52 cm, og to nedgænger på 75 og 80 cm, samt en skrubbe. Bjørn Albertsen har fanget en skrubbe.

Claus Dahl har fanget en grønlænder på 42 cm. Alle tre har fanget dem i Rørholm

Niels Peter Andersen har fanget en nedgænger på 65-70 cm i Lille gennemskæring

Jakob H Krupa har fanget en nedgænger laks på ca. 70 cm.

Finn Kruse Jensen har fanget en grønlænder ved Kanalhuset, se billede.

 

1/4 Fangstrapport pr. mail

Hemmeligt navn: Ja

Sted: Randholmn

Fangst dato: 1. april

Art: Havørred

Længde: 66

Vægt: 3 kg

 

 

1/4 Fangstrapport pr. telefon

Kenneth Dam Jensen har fanget en havørred på cirka 65 cm og en laks på cirka 70 cm. begge genudsat

 

31/3 Sæsonstart

Tælleren for sæsonstart går hurtigt nedad, i morgen går det løs.

Det har været en smule hektisk med mange ting her op til premieren, men alt er kommet på plads, men der vil jo være enkelte smuttere når det skal gå stærkt, og det er jeg blevet gjort opmærksom på af nogle af medlemmerne, her kommer et par ting.

 

1) Jeg er blevet gjort opmærksom på at der står i bekendtgørelsens § 4 stk. 2 at ørred skal genudsættes. Jeg har skrevet til ministeriet om problemet, svaret kom prompte, det er en fejl og er taget ud af bekendtgørelsen

 

2) Der er blevet gjort opmærksom på at der kan være nedfaldslaks endnu, disse er ikke gode spisefisk og bør genudsættes.

 

3) Der er blevet spurgt til fiskeriet med modhageløse kroge. Om det gælder ormefiskeri også, det gør det.

 

4) Der er blevet spurgt til fiskeriet i Den Gamle Åslynge, angående vinterfiskeri. Jeg søger om en dispensation fra fredningen, og håber at det går glat igennem, mere om det senere.

 

5) Der er blevet gjort opmærksom på at nedtællingsuret er en time bagefter. Det vil blive rettet, så ingen må vente til kl. 1 med at starte, sommertiden er ellers rar SSSSSSSS

 

Derudover har været en del andre spørgsmål, men ingen der har været negative overfor de nye tiltag, og alle ønsker at følge dem.

Er der andre spørgsmål så kom med dem

 

I ønskes alle Knæk og Bræk og tak for den gode tone

 

Gert 

 

 

 

26/3 Orientering om laks

Regler for fiskeri efter laks i Ribe Vesterå fra 1/4 til 30/4 2010 for medlemmer af

Konsortiet Ribe Vesterå

 

Der må hjemtages en laks pr. person i perioden, og max. 15 laks, har man hjemtaget 1 laks, må man forvente, at der ikke må hjemtages flere fra åsystemmet resten af året.

Eventuelt laksestop i perioden annonceres på hjemmesiden www.ribe-vesteraa.dk på de 5 fangstkasser ved åen og i Ribe Jagt og Fiskeri på Industrivej 68, derefter skal alle laks genudsættes, alle er pligtig til selv at holde sig orienteret inden fiskeriet startes.

Alle laksefangster, også genudsatte, skal indrapporteres hurtigst muligt helst samme dag eller dagen efter, dette gøres hos Ribe Jagt og Fiskeri eller på www.ribe-vesteraa.dk , har du ikke mulighed for at gå på nettet og forretningen ikke er åben kan det ske på tlf. 75 41 06 57.

Desuden har jeg besluttet i samarbejde med DTU Aqua at alt fiskeri efter havørred og laks i Ribe Vesterå i hele 2010, skal foregå med modhageløse kroge eller med helt nedklemte modhager. Dette skulle forbedre overlevelsen af genudsatte fisk væsentligt.

Disse regler skal nøje overholdes, ønsker man ikke det, er man afskåret fra at hjemtage laks.

 

Baggrund for ovenstående

Som alle nok er klar over har meddelelsen om laksekvoten været længe på vej, dette skyldes en større revision af bekendtgørelse om særlige fiskerireguleringer og fredningsbælter i Vadehavet

og i visse sydjyske vandløb, bekendtgørelsen træder i kraft 29/3 2010, i den står der blandt andet.

§ 4. I Varde Å, Sneum Å, Konge Å, Ribe Å, Brede Å og

Vidå er laks fredet hele året.

Stk. 2. Fangede laks og ørred skal straks genudsættes i frit

vand, så vidt muligt i levende tilstand. Udsætningen skal ske

på en sådan måde, at de ikke genfanges af redskabet.

§ 5. Uanset § 4 kan Fiskeridirektoratet efter ansøgning og

efter rådgivning fra Danmarks Tekniske Universitet, Institut

for Akvatiske Ressourcer, meddele tilladelse til et begrænset

fiskeri efter laks til fiskeriberettigede i fællesskab. En tilladelse

kan meddeles til fiskeri af et bestemt antal laks (laksekvote)

i de i § 4 nævnte vandløb i perioden fra den 1. april til

og med den 31. oktober. I 2010 fragår laks, der er fanget i det

pågældende vandløb i april måned i det antal laks, der højst

må fiskes i vandløbet inden for den tilladte kvote.

Stk. 2. Fiskeridirektoratet fastsætter laksekvoten, jf. stk. 1,

og særlige vilkår for en tilladelse efter stk. 1 på baggrund af

rådgivning fra Danmarks Tekniske Universitet, Institut for

Akvatiske Ressourcer samt under hensyn til målsætningerne

for de internationale naturbeskyttelsesområder, jf. § 10 d i fiskeriloven.

Stk. 3. Ansøgning om tilladelse efter stk. 1 skal hvert år

indsendes til Fiskeridirektoratet senest den 1. februar. I 2010

er ansøgningsfristen dog den 10. april.

§ 20. Bekendtgørelsen træder i kraft den 29. marts 2010.

Stk. 2. § 4 træder dog i kraft den 1. maj 2010.

§ 20 stk. 2. er indsat for at give alle en chance, for at lade deres medlemmer være med til premieren den 1/4 på lige vilkår.

Laksekvoten for Ribe Åsystem er for 2010 fastsat til 90 stk., da laks fanget fra 1/4 til 30/4 fratrækkes kvoten, har jeg sat max. tallet ind i reglerne.  

Regler for laksefiskeriet fra efter den 1/5 skal aftales af alle med fiskevand i Ribe Å, derfor indkalder S.U. formand Preben Nielsen til et møde for fiskeretshavere i Ribe Å. Dette skal være på plads så ansøgningsfristen, der for 2010 er 10/4 kan overholdes.

Nye regler for laksefiskeri fra den 1/5 annonceres på hjemmesiden www.ribe-vesteraa.dk på de 5 fangstkasser ved åen og i Ribe Jagt og Fiskeri på Industrivej 68, alle er pligtig til selv at holde sig orienteret inden fiskeriet startes.

Eventuelle spørgsmål til ovenstående kan sendes pr. mail til terne8@stofanet.dk eller på telefon 75 41 06 57

Knæk og bræk i den nye sæson

Gert Mikkelsen

 

PS Indrapporterer venligst alle andre fangster også på www.ribe-vesteraa.dk som i har gjort de andre år, gerne med gode billeder.

 

26/3 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Jeg var lige i slyngen i dag igen, hvilket resulterede i en gedde på 4,6 kg og 80 cm. Gedderne er ved at have godt med rogn nu :)

Fisken blev naturligvis genudsat.

Med venlig hilsen

Chiel Robben
PEPHERS webdesign

 

 

 

17/3 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert.

 

Søndag den 14 marts lykkedes det endelig Ronnie Bull og mig at komme en tur til vandet igen. Det var helt rart at komme ud i båden igen og så i plus grader, fantastisk. Fiskeriet var dog desværre ikke noget at prale af, da det kun blev til en gedde på 2,2kg til mig. Se evt. mere på: www.ondfisk.dk

Med venlig hilsen

Thomas Wang

www.ondfisk.dk

 

 

 

 

10/3 Fangstrapport pr. mail

Hej Gert

Så sker der endeligt lidt igen i Åslyngen. De sidste to weekender har jeg været afsted, hvilket har givet to gedder - en på hver tur. Den første vejede 2 kg og den anden vejede 5,2 kg og var 84 cm lang. Fiskene blev taget på sild dørget efter båden, og blev naturligvis genudsat efter hurtig vejning og fotografering.

Jeg fik også en gedde på 7 kg og 95cm lige inden nytår - historien om den kan findes på http://www.specimennyt.dk/nyhed/94-endelig-lykkedes-det

PS. Slæbepladsen ved Kanalhuset er stadig sneet inde pga. snedriver på Kanalhusvej, så måtte sætte båden inde ved byen - det giver lige en times sejlads :)

Med venlig hilsen

Chiel Robben
PEPHERS webdesign
 

   

 

9/3 Udkast til bekendtgørelse

Så kom det længe ventede udkast til bekendtgørelse om særlige fiskerireguleringer i Vadehavet og visse Sydjyske vandløb.

Udkastet indeholder en del ændringer, udover ændringen angående laks, det der vedrører stangfiskeriet er

 

Fiskeri i vandløb, der løber ud i Vadehavet

§ 2. I de vandløb, der løber ud i Vadehavet, er fiskeri med lette håndredskaber ikke tilladt i perioden

fra den 1. november til og med den 31. marts.

Fredning af laks og ørred

§ 3. I Vadehavet er laks (salmo salar) og ørred (salmo trutta) fredet i perioden 15. september –

28. (29.) februar.

Stk. 2. Fangede laks og ørred skal straks genudsættes i frit vand, så vidt muligt i levende tilstand.

Udsætningen skal ske på en sådan måde, at de ikke genfanges af redskabet.

Stk. 3. I de vandløb, der løber ud i Vadehavet, er laks fredet hele året. For disse vandløb kan Fiskeridirektoratet

efter rådgivning fra Danmarks Tekniske Universitet, Institut for Akvatiske Ressourcer,

fastsætte særlige vilkår for et begrænset fiskeri efter laks (salmo salar) i perioden fra den 1.

april til og med den 31. oktober.

§ 2 Har jeg et problem med, idet det vil forhindre medlemmer af Konsortiet i at fiske gedder om vinteren, derfor vil jeg lave indsigelse mod den.

§ 3 Stk. 3 Det åbner op for et laksefiskeri som i Varde Å, så det mener jeg godt vi kan leve med, jeg håber at få en aftale herom inden 1/4.

Indsigelses fristen er sat til den 22/3.

Er nogen interesseret i at se hele materialet så send en mail til mig på terne8@stofanet.dk så videresender jeg det til jer.

Gert

 

 

21/2 Laks

Så skulle det være sikkert, lakseplanen kommer til høring i uge 8, jeg tror på det når jeg ser det.

Gert

 

 

 

1/2 Laks ???

Seneste nyt om laksen er at Fiskeridirektoratet i den nærmeste fremtid sender materiale ud til høring, i sagen omkring Vadehavsbekendtgørelsen, formentlig i denne uge. Spændende er det så hvad de er kommet frem til.

 

Gydebestanden af laks i Ribe Å er blevet opgjort, se hele rapporten her http://www.dtu.dk/Subsites/Fiskepleje/nyheder.aspx?guid=%7bDB7E1541-9A12-4775-8546-BC24EA59256E%7

 

Gert

 

 

 
 
 
 
     

Konsortiet Ribe Vesterå v. Gert Mikkelsen